business

Maak van je vergadering een jamsessie in een jazzclub!

Zoek je een inspirerende plek om ongestoord met je team aan de slag te gaan? In Werkplaats Walter vind je een ruimte waar alles rond focus en creativiteit draait. Een veilige ruimte die uitnodigt om te onderzoeken, te bevragen, te experimenteren. 

Wie al genoeg vergaderingen achter de kiezen heeft, weet in welke mate de omgeving invloed heeft op de inzet van de deelnemers. Een externe locatie beklemtoont het belang van de vergadering bij de deelnemers. En waarom naar een duffe, anonieme vergaderzaal trekken als je ook bij Werkplaats Walter terecht kan?

Je stapt binnen in een ruimte die experiment en innovatie ademt, in het hartje van Kuregem, Brussel. Muzikanten en beeldend kunstenaars hebben er hun ateliers in een oude textielfabriek, rond een concertzaal waar avant-garde, impro en free jazz centraal staan.

walter huren?

De gebruikers van de concertzaal weten dat je bij een jamsessie volledig ‘aanwezig’ moet zijn, in alle openheid luisterend naar hetgeen rondom je gebeurt, om op het juiste moment in te vallen en je bijdrage te leveren aan de creatie. Klinkt als de juiste sfeer voor jouw vergadering?

De zaal is ruim met veel daglicht, en discreet uitgerust met alle vergaderbenodigdheden. Op dagen dat de zaal niet gebruikt wordt door kunstenaars kan ze gehuurd worden door bedrijven. Artistieke projecten krijgen voorrang, op tijd reserveren is dus de boodschap!

jouw vergadering?

  • Oppervlakte zaal: 100 m²
  • Oppervlakte foyer: 40 m²
  • Verschillende opstellingen mogelijk - richtaantal 15 à 25 personen
  • Beamer, flipcharts, water, thee en koffie inbegrepen
  • Catering kan worden voorzien
  • Breakout-options: mezzanine, terras, gebruik van foyer
  • Goed bereikbaar: 10 minuten wandelen van Brussel-Zuid
  • Tarief verhuur: 450 EUR excl. btw per dagdeel of in overleg

Meer info?

contact

 

Walter is...

experiment

Rondom de zaal hebben beeldend kunstenaars hun atelier. Schilder, geluidskunstenaar of meubelontwerper: wat hen bindt is de drang naar experiment. Dat voel en zie je ook in de concertruimte, waar het Londense kunstenaarsduo Expanded Eye carte blanche kreeg. Ze gingen aan de slag met oud materiaal uit de voormalige textielfabriek en creëerden een prachtige mural.

improvisatie

Elke week zijn hier concerten van muzikanten die het in al hun virtuositeit wel gehad hebben met conventies die al eeuwenlang meegaan, en onderzoeken hoe het anders kan. Als we nu eens niet altijd tot vier tellen? Als een piano nu eens niet als een piano moest klinken? Als we nu eens geen playlist vastleggen? Als we nu eens luisteren, vertragen, versnellen, omdraaien, wachten, en zien wat er gebeurt? Die sfeer dus.

internationaal

Talloze internationaal gerenommeerde artiesten passeerden al in de zaal, van publiekslieveling Mauro Pawlovski over jazz-eminenties als John Ruocco, het Noorse Supersilent of Jakob Bro. De zaal wordt ook gebruikt wordt voor repetities. Je loopt er bijvoorbeeld het Brussels Jazz Orchestra of Flat Earth Society tegen het lijf, big bands die houden van cross-over met elementen uit de jazz, rock, en punk.

work in progress

De binnenplaats van Werkplaats Walter wordt momenteel onder handen genomen door Vincent Glowinski, als Bonom bekend voor zijn Brusselse muurschilderingen. De basis kleurenlaag werd gelegd tijdens een performance waarbij de kunstenaar brandblusapparaten vulde met verschillende kleuren verf en die leegspoot op de muren. 

 

Downloads

 

Meer info?

contact