Krak in Kunst / CERA

Walter werkt vzw kreeg groen licht van het departement Cultuur, Jeugd en Media om een project ter bevordering van de participatie van kansengroepen in cultuur op poten te zetten!

Met dit project willen we vanaf september 2018 artistieke trajecten opzetten voor de kinderen in Kuregem. In Werkplaats Walter vormen we een tandem van een Walterartiest en een MUS-E kunstenaar. Zij laten kinderen, leerkrachten en begeleiders in een professioneel atelier werken rond beeld, media- en geluidskunst. Co-creatie staat centraal, het stimuleren van de verbeelding en het samen bedenken, verwoorden en maken met de kinderen.

Bijkomend goed nieuws kregen we van Cera! Dankzij hun steun kunnen we een polyvalent atelier inrichten in de werkplaats en voorzien van alle nodige materialen om de kinderen, leerkrachten en begeleiders waardevolle artistieke trajecten te kunnen aanbieden. Zo hopen we gedurende een aantal schooljaren een sterke artistiek-participatieve werking te kunnen ontplooien binnen Werkplaats Walter, voor en met de kinderen uit Kuregem. Met de middelen van Cera willen het ontwerp en de realisatie van de kastenwand en het grote meubilair voor de polyvalente atelierruimte in handen geven van een van onze meubelmakers/-ontwerpers. Tom Vancaenegem was enthousiast over de opdracht en besloot in zijn ontwerp voor tafels, krukjes en een kast meteen enkele referenties en boodschappen te integreren. Momenteel volop in productie, vanaf september te bewonderen in Werkplaats Walter!