Fri 3 Jul 16:30

Kunstenpunt/Ruimte voor kunst

Ruimte is cruciaal voor de kunsten. Kunstenaars hebben permanent repetitieruimtes, studio’s of ateliers nodig om hun oeuvre en carrière op lange termijn te plannen. In ruimtes wordt kunst publiek gemaakt. En via werk-, presentatie- of ontmoetingsruimtes krijgt kunst een fysieke plaats in het sociaal weefsel van een wijk, een gemeente of een stad. Waarom staat ruimte voor de kunsten onder druk en wat kunnen we eraan doen?

Ruimte is cruciaal voor de kunsten. Kunstenaars hebben permanent repetitieruimtes, studio’s of ateliers nodig om hun oeuvre en carrière op lange termijn te plannen. In ruimtes wordt kunst publiek gemaakt. En via werk-, presentatie- of ontmoetingsruimtes krijgt kunst een fysieke plaats in het sociaal weefsel van een wijk, een gemeente of een stad. Waarom staat ruimte voor de kunsten onder druk en wat kunnen we eraan doen?
Kunstenpunt gaat op zoek naar betaalbare ruimte voor kunst met een langetermijnperspectieven. Welke initiatieven zijn bezig met het openbreken van de bestaande kaders van (dure) huur of aankoop, of het precaire tijdelijk gebruik? Met artikelen, cases en een onderzoeksseminarie verbindt Kunstenpunt de bestaande kennis en ervaring en worden de volgende stappen in het ontwikkelen van nieuwe modellen uiteengezet.
Eva De Groote kwam langs voor case #8: Werkplaats Walter!

< previousnext >