(c)Watcharita Aroon
MusicWorkshop Fri 5 Jul 2024 15:00

DOUBLE YOU DOUBLE YOU

(c)Watcharita Aroon

time schedule

  • 14:30 doors
  • 15:00 roxane metayer / MUS-E Belgium & sarah lauwers
  • 16:00 orphan fairytale / museums of belgium
  • 17:00 a-e-i-o-u
  • 18:00 shoko igarashi + anouk neyens
  • 20:00 tsubasa hori + robbe broecxk + teun verbruggen / emancipower
  • 21:00 fuzzy quintet / victor van wassenhove
  • 23:00 dada en dodo!

double you double you

Wat als een saxofonist op een 20 meter hoge schommel zit?
Wat als een skateramp een instrument wordt?
En hoe lezen we collectief een kortverhaal, begeleid door een live soundtrack?

Sinds september 2022 toveren Dear pigs,, MUS-E Belgium en Walter een kaal parkeerterrein in de Anderlechtse wijk Bizet om tot een parktuin met bergen, bijenholletjes en bloemenvelden: Bizet Bizar!
Voor Walter is het terrein intussen een perfect open-air-podium voor impro, jazz en experiment. Zeker nu we in de werkplaats kloppen, breken en boren, is Bizet Bizar een heerlijk alternatief en dat nog tot augustus 2024.

Vorig jaar installeerde muzikant en curator Jordi Grognard er zijn Jardin de Jordi. Ook in 2024 geeft Walter vrije baan aan twee verse curatoren van de parking. Dit keer is de carte blanche voor Walter-kunstenaars Gustave Demoen en Janes Zeghers van collectief een-twee. Dit voorjaar zetten zij hun residentententen (yes!) op aan het Bizetplein. Resultaat: drie kunstwerken (La Première Feuille, Bizet, c'est par là? en Publicité Invisible), een reeks tekeningen van Watcharita Aroon en een drie-dagen-lang-zomerfestival van muzikaal experiment op Bizet Bizar. Tijdens festival Double You Double You botsen impro-muzikanten, zomerzoekers en alledaagse activiteiten op elkaar op de tofste parking van Anderlecht. Oefen nog snel uw manoeuvres en kom mee botsen!

Double You Double You is gratis en open voor iedereen.
Je vindt het terrein aan de Bergensesteenweg 987 in Anderlecht.

roxane metayer / MUS-E Belgium sarah lauwers & katelijne de corte

Violiste Roxane Metayer laat je alle geluiden van een vioolsnaar horen. Rekken en trillen. Kraken en strijken. Wat ze precies doet laat ze afhangen van een groep dansende kinderen, die een week lang samenwerkten met MUS-E kunstenaars Sarah Lauwers en Katelijne De Corte.

(c)Watcharita Aroon
(c)Watcharita Aroon

orphan fairytale / museums of belgium

Kom vanaf 14u mee knutselen om je eigen vlieger te maken! Het Brusselse collectief Museums of Belgium kan rekenen op een groep jonge vrijwilligers van diverse achtergronden. Zij zijn experts in het maken en oplaten van vliegers. En op dat heuglijke moment, wanneer de vliegers opstijgen, speelt Orphan Fairytale de feestelijke klanken van de wind op haar harp en windharp. Zijn de lijnen van vliegers als snaren van een harp in de wind?

a-i-e-o-u

Een recordpoging met een van de beste voetballers van de wijk. Maar kan de jongeling het hoofd koel houden? Ook wanneer er rondom rond een zevenkoppige improviserende bende staat? A-e-i-o-u haalt alles uit de kast om de voetballer te begeleiden naar een historisch record. Intussen spelen ze de meest waanzinnige geluiden.

shoko igarashi + anouk neyens

Twee muzikanten delen een schommel. Die is wel twintig meter lang waardoor Igarashi en Neyens de wind traag door hun instrumenten voelen waaien. Ze pendelen tussen improvisatie, speelstijlen en elkaar, op zoek naar een evenwichtige klank.

hori - broeckx - verbruggen + chentouf - temsamani

Een bokswedstrijd door jazzdrummers begeleid, dat zal knallen! Dansen de atleten op de maat van de drums, of bepalen de boksers het tempo? Eén ding is zeker, de fysieke inspanning wordt heroïsch. Drummers Tsubasa Hori, Robbe Broeckx en Teun Verbruggen en atleten Adam Chentouf en Nawfel Temsamani spelen samen het spel van ritmes en slagen.

fuzzy quintet / victor van wassenhove

Bij het vallen van de avond klimt boomverzorger Victor Van Wassenhove in de enige boom op Bizet Bizar. Hij klautert doorheen het bladerdek tot in de kruin en hangt er een lichtslinger op. Bij dit zomerse tafereel speelt Fuzzy Quintet een wonderlijke improvisatie. Neem er een drankje bij en je droomt helemaal weg op deze zachte zomeravond.

In collaboration with

 

Watch

Listen