Expo Sat 23 Apr 2022 10:00

Parcours d'artistes - David Nollet

time schedule

  • 10:00 vitrine expo David Nollet
  • 18:00 einde

parcours d'artistes: david nollet

Werkplaats Walter toont werk van buurman fotograaf David Nollet in de 7de editie van Itinérart, het artiestenparcours van Anderlecht (22-24 april 2022)

Voor zijn fotoboek Time of the Giants fotografeerde David Nollet gedurende vijf jaar lokale optochten met reuzen in talloze steden en dorpen van ons land. Optochten met reuzen vormen er een eeuwenoude traditie. Ze symboliseren de verbondenheid van locals met hun woonplaats, met elkaar, met hun gezamenlijk verleden en toekomst. De reuzen symboliseren ook hun verlangen naar houvast in een alsmaar sneller en doller rondtollende wereld. Tegelijk fotografeerde David in dezelfde plaatsen het naakte decor van de straten wanneer het leven er zijn gewone gang gaat (zonder de magie van een volksfeest en van verbondenheid). Time of the Giants verscheen in 2020 als fotoboek en voor itinerart maakte David er een slideshow versie van. De format werkt ergens tussen fotografie en cinema in en roept de feeling op van een verrassende roadmovie door ons land. De traditie is ook in onze gemediatiseerde samenleving een onverwoestbaar gegeven.   

 

In collaboration with