Expo Sat 29 Jan 2022 18:00

Raam - Passage 02

time schedule

  • 18:00 vernissage

Raam - Passage 02: Chiara Lammens

Raam-passage is een initiatief van Izra Marie Jans, Julie Van Kerckhoven en Julie Behaegel, de kunstenaars die het atelier delen aan de andere kant van het glas van Werkplaats Walter. Elke maand stelt een kunstenaar werk tentoon achter het raam aan de voorgevel. Zo kunnen toevallige en minder toevallige passanten een blik werpen op wat er zich binnen afspeelt, alsook biedt het de ruimte aan kunstenaars om werk te tonen dat misschien nog niet helemaal klaar is om naar buiten te gaan. Elke laatste zaterdag van de maand wordt er nieuw werk getoond in de vitrine, met een bijhorende kleine feestelijke opening.

Deze keer is het de beurt aan Chiara Lammens, Walterartiest sinds september 2021. Over haar mini-expo weet zij te zeggen: 

         koeken
         yoghurt
         appelsienen
         salami
         mayo
         brood
         kaas
         nootjes
         van die pikante olijven

 

Landschappen in twijfelachtige kleurcombinaties.

Als was het een hallucinatie, een fata morgana on speed, of simpelweg een visioen van een tropische oord waar het al dan niet goed toeven is. Of is het gewoon tijd om de voorraadkast te vullen? In minutieus geschilderde scènes verbeeldt Chiara Lammens werelden met enige overeenkomst met de onze.