Music Thu 16 Sep 2021 20:30

ChampdAction Label Night + Stan Maris

time schedule

  • 20:30 stan maris
  • 21:00 cascade - maarten buyl + naomi beeldens
  • 21:30 the wilderness of mirrors - eva reiter + nico couck

stan maris

Eerder dit jaar was Stan Maris een week lang te gast in Walter als muzikant bij Giovanni di Domenico's New Mo(ve)ments Ensemble. Stan studeerde accordeon in Gent en Antwerpen en kreeg er les van onder andere Tuur Florizoone en Philippe Thuriot. Je hoort hem in projecten als Man Staris, Kreis, Bes, Meriem en MOM. Walter inviteert Stan nu voor een solo.

cascade - maarten buyl + naomi beeldens

Cascade verwijst naar het proces van transformatie en maskering dat ontstaat door het opeenvolgend doorgeven van informatie. Vanuit de 'non-human' objectieve poëtische methodiek, zoals deze door Natsume Soseki wordt beschreven in Kusamakura, verkent de compositie het potentieel van de waarneming. Een database van klank-objecten, samengesteld uit locatie- en studio-opnames, wordt hertaald naar het unieke vocale profiel van de soliste. Zij realiseert simultaan door de directe beluistering en beleving van en in reactie op een audioscore een parallelle interpretatie. Een narratieve onderstroom, refererend naar ‘The Cataract of Lodore’ van Robert Southey, vormt een evocatieve leidraad doorheen een virtueel klanklandschap, van waaruit in dialoog met de eigen stem een zelfportret wordt geschetst. Cascade werd gecreëerd bij ChampdAction in het kader van een driejarige ontwikkelingsgerichte beurs i.s.m. sopraan Naomi Beeldens en is het eerste deel van het tweeluik Cascade | Arcade.

the wilderness of mirrors - eva reiter + nico couck

Concept en realisatie - Eva Reiter
Elektrische gitaar -
Nico Couck

Born in Vienna, Eva Reiter studied recorder and viola da gamba at the University of Music and Performing Arts in Vienna (Diploma with Honors) and at the Sweelinck-Conservatory in Amsterdam, where she received both master's degrees "cum laude".
Currently she is very active giving concerts as a soloist as well as performing with different baroque ensembles, orchestras and with ensembles for contemporary music (among others Ictus, Klangforum Wien). Since 2015 she is a member of Ictus.

She was awarded the "Publicity Preis" of the SKE and the "Förderungspreis of the City of Vienna“, the "Queen Marie José International Composition Prize", the "Staats" stipend of the Federal Chancellery for the Arts, a working stipend at the “Akademie Schloss Solitude” the "Erste Bank Kompositionspreis“ as well as other prizes.

Tickets

In collaboration with

 

Watch