Music Sun 25 Apr 2021 17:00

Safe 'N Sounddays #8: Bach In(ter)ventionen

time schedule

  • 16:30 doors
  • 17:00 early concert
  • 19:30 doors
  • 20:00 late concert

bach in(ter)ventionen

Gillis Sacré - piano, concept
Alexandra Pholien - dans, concept

Wie over (piano)muziek spreekt, heeft het vroeg of laat onvermijdelijk over J.S. Bach. In de voorstelling Bach In(ter)ventionen willen we echter de vraag stellen hoe Bach ons inspireert en hoe wij zijn muziek met hernieuwde inspiratie kunnen overbrengen op de jonge “TikTok”-generatie.

Om werkelijk op zoek te gaan naar het DNA van zijn muzikale structuren, kiezen we voor de intimiteit van de twee- en driestemmige Inventies. In dit werk, dat één van de fundamenten van de piano-pedagogie vormt, lijkt Bach muzikale gestes tot hun essentie te reduceren om van daaruit de verschillende werelden te creëren die de 30 Inventionen vormen.

In de dans zet Alexandra Pholien de structuur van de muziek in de verf door muzikale gestes te vertalen naar gedanste gestes; soms tegelijk met de muziek, soms als een lijn die loskomt uit de muziek.

Het encyclopedische opzet van de Inventionen van Bach – twee keer 15 stukken die de één voor één de courante toonaarden behandelen, met zo karakteristiek en verschillend mogelijk muzikaal materiaal – inspireerde Alexandra om toonaarden te koppelen aan delen van het lichaam enerzijds en plaatsen in de ruimte anderzijds.

safe 'n sounddays

Werkplaats Walter is inviting you for a new series of Safe 'N Sounddays. Two Sundays a month, from January till June 2021, you'll discover a selection of fine solo projects and duos in jazz, free impro and classical music. It 'll be intimate concerts, only 25 persons allowed for each set. We'll keep a safe distance, so you can enjoy our brand new series of Safe 'N Sounddays!

It's Walter's way to open up your ears and relaunch safe and intimate live concerts in 2021. By buying a ticket for this concert (series), you are directly supporting all musicians envolved.

info

Buy a ticket for one concert, or treat yourself with a subscription for the series. Five concerts out of ten, you choose if you will be joining us for the early or the evening.
Presale tickets for one concert are 15 EUR and online ticket sale starts off one week before every concert. A subscription for 5 concerts out of 10 is 50 EUR and sales start off 15th of December 2020. Get yourselfves a nice little Christmas gift!

Due to COVID19, we only do online presale via our website.
If concerts get to be cancelled due to COVID19, a refund of your ticket(s) or subscription is guaranteed.

 

Watch

Listen