(c)Stefanie Marcus
Music Fri 3 Apr 20:00

Brussels Vocal Project + Orchestra Nazionale Della Luna // CANCELLED

(c)Stefanie Marcus

time schedule

  • 20:00 doors
  • 20:30 brussels vocal project // modern tales cd release
  • 21:30 orchestra nationale della luna // there's still life on earth cd release

brussels vocal project // modern tales cd release

Brussels Vocal Project is a collective of three singers, Elsa GrégoireAnu Junnonen and François Vaiana. They create projects which focus on original vocal music. They aim to expand the vocal possibilities through collaborations with different singers, instrumentalists and composers. In this project they invite Sarah Klenes, Gabriel Hahn and drummer Moritz Baumgärtner on stage.

Brussels Vocal Project has been collaborating with the American drummer and composer John Hollenbeck (who was at Werkplaats Walter with his fantastic Claudia Quintet earlier this season) on material written exclusively for five voices and a drum set. John Hollenbeck and Brussels Vocal Project want to revisit this ancient orchestration through compositions based on modernized popular tales.

After spending one week of residency at Werkplaats Walter working on this new material and creating a dramaturgy together with Marie Vaiana, they will present this new repertoire on their brand new cd Modern Tales, which will be released on Radio France.

orchestra nazionale della luna // there's still life on earth cd release

Manuel Hermia - saxen, fluit en bansuri
Kari Ikonen - piano en moog
Sébastien Boisseau - bas
Teun Verbruggen - drums

Wat te verwachten van een band die opereert onder de naam van Nationaal Orkest van de Maan en ervoor kiest om dat dan in het Italiaans te formuleren? Op zijn minst kunnen we zeggen dat de groepsnaam nieuwsgierigheid opwekt. De line-up is sterk op papier, live spat het speelplezier van de muziek en zit de chemie tussen de leden duidelijk goed.

Vorig jaar nam Orchestra Nazionale Della Luna een tweede cd op in het Budapest Music Center. Op deze cd krijgen we een ontzettend gerijpte band te horen. Behalve een tournee in Finland spelen ze ook nog dit enige concert in België.

Mis deze double bill van twee cd releases niet!

Tickets

 

Watch

Listen