(c) Watcharita Aroon
MusicWorkshop Sun 7 Jul 2024 11:00

DOUBLE YOU DOUBLE YOU

(c) Watcharita Aroon

time schedule

  • 10:30 doors
  • 11:00 the sonic weather station / equilibre en mouvement
  • 12:00 johannes is zijn naam / jonas eika

double you double you

Wat als een saxofonist op een 20 meter hoge schommel zit?
Wat als een skateramp een instrument wordt?
En hoe lezen we collectief een kortverhaal, begeleid door een live soundtrack?

Sinds september 2022 toveren Dear pigs,, MUS-E Belgium en Walter een kaal parkeerterrein in de Anderlechtse wijk Bizet om tot een parktuin met bergen, bijenholletjes en bloemenvelden: Bizet Bizar!
Voor Walter is het terrein intussen een perfect open-air-podium voor impro, jazz en experiment. Zeker nu we in de werkplaats kloppen, breken en boren, is Bizet Bizar een heerlijk alternatief en dat nog tot augustus 2024.

Vorig jaar installeerde muzikant en curator Jordi Grognard er zijn Jardin de Jordi. Ook in 2024 geeft Walter vrije baan aan twee verse curatoren van de parking. Dit keer is de carte blanche voor Walter-kunstenaars Gustave Demoen en Janes Zeghers van collectief een-twee. Dit voorjaar zetten zij hun residentententen (yes!) op aan het Bizetplein. Resultaat: drie kunstwerken (La Première Feuille, Bizet, c'est par là? en Publicité Invisible), een reeks tekeningen van Watcharita Aroon en een drie-dagen-lang-zomerfestival van muzikaal experiment op Bizet Bizar. Tijdens festival Double You Double You botsen impro-muzikanten, zomerzoekers en alledaagse activiteiten op elkaar op de tofste parking van Anderlecht. Oefen nog snel uw manoeuvres en kom mee botsen!

Double You Double You is gratis en open voor iedereen.
Je vindt het terrein aan de Bergensesteenweg 987 in Anderlecht.

the sonic weather station / equilibre en mouvement

Op zondag hoort een flinke portie tai chi. Een open sessie met een beweeglijke vorm van de verfijnde bewegingsleer gegeven door Equilibre En Mouvement. Samen met de klanken van Clara Lévy en Florence Cats, die je naar nog hogere regionen brengen, wordt dit een onvergetelijke sessie.

johannes is zijn naam / jonas eika

We vroegen Johannes Is Zijn Naam om een van zijn favoriete teksten te kiezen. Zijn oog viel op een kortverhaal van internationaal gerenommeerd schrijver Jonas Eika uit het boek Na de Zon. Breng je eigen kopie mee of neem een geprinte versie van de stapel en tijdens het lezen speelt Johannes Is Zijn Naam een geïmproviseerde soundtrack die zich vervlecht met de ziel van het verhaal. Kom deze eenmalige en onvergetelijke leeservaring met ons delen!

Johannes zal live een soundtrack spelen bij Rachel, Nevada, een kortverhaal uit het boek Achter De Zon van Jonas Eika.

In collaboration with

 

Watch

Listen