(c)Watcharita Aroon
MusicWorkshop Sat 6 Jul 2024 17:00

DOUBLE YOU DOUBLE YOU

(c)Watcharita Aroon

time schedule

  • 16:30 doors
  • 17:00 bx'elles / anton lambert
  • 18:00 maya dhondt + gilles vandecaveye-pinoy / clement rihouay & rik vos
  • 20:00 andrew claes
  • 20:30 come on feet

double you double you

Wat als een saxofonist op een 20 meter hoge schommel zit?
Wat als een skateramp een instrument wordt?
En hoe lezen we collectief een kortverhaal, begeleid door een live soundtrack?

Sinds september 2022 toveren Dear pigs,, MUS-E Belgium en Walter een kaal parkeerterrein in de Anderlechtse wijk Bizet om tot een parktuin met bergen, bijenholletjes en bloemenvelden: Bizet Bizar!
Voor Walter is het terrein intussen een perfect open-air-podium voor impro, jazz en experiment. Zeker nu we in de werkplaats kloppen, breken en boren, is Bizet Bizar een heerlijk alternatief en dat nog tot augustus 2024.

Vorig jaar installeerde muzikant en curator Jordi Grognard er zijn Jardin de Jordi. Ook in 2024 geeft Walter vrije baan aan twee verse curatoren van de parking. Dit keer is de carte blanche voor Walter-kunstenaars Gustave Demoen en Janes Zeghers van collectief een-twee. Dit voorjaar zetten zij hun residentententen (yes!) op aan het Bizetplein. Resultaat: drie kunstwerken (La Première Feuille, Bizet, c'est par là? en Publicité Invisible), een reeks tekeningen van Watcharita Aroon en een drie-dagen-lang-zomerfestival van muzikaal experiment op Bizet Bizar. Tijdens festival Double You Double You botsen impro-muzikanten, zomerzoekers en alledaagse activiteiten op elkaar op de tofste parking van Anderlecht. Oefen nog snel uw manoeuvres en kom mee botsen!

Double You Double You is gratis en open voor iedereen.
Je vindt het terrein aan de Bergensesteenweg 987 in Anderlecht.

bx'elles / anton lambert

Wat als een skateramp een muziekinstrument wordt? De all girl skate crew BX’elles komt haar kunsten tonen. De geluiden die ze maken bij drops, manuals en shove its worden live gemixt met eerder gemaakte veldopnames van het Bizetplein. Geluidskunstenaar Anton Lambert draait al deze geluiden door zijn apparatuur en maakt een geflipte sound.

maya dhondt + gilles vandecaveye-pinoy / clement rihouay & rik vos

Aan een vierkante tafel nemen twee schakers en twee pianisten plaats. Voor het partijtje begint, schudden ze elkaar de hand. De stukken schuiven op het bord zoals de vingers over het klavier. Een dubbele quatre main in zwart en wit.

andrew claes

Wie kan het langst jongleren tijdens het opzwepende klanken spervuur van Andrew Claes en zijn elektronische sax. Terwijl zoveel mogelijk jongleurs op het ritme van de muziek hun armen voelen verzuren, geeft ook Andrew het beste van zichzelf!

Oproep: Ben je jongleur en kan je jongleren met 3 kegels? Kom naar Bizet Bizar, breng je kegels mee en kroon je tot de officieuze jongleer-koning(in) van Brussel. Nooit eerder was een endurance zo spannend!

come on feet

Wat als je de dans van de straat mixt met doorwinterde muzikanten? Het resultaat is een bezwerende mengeling waarbij niemand stil kan blijven staan. En dat komt goed uit, want we worden allemaal uitgenodigd om samen met Come On Feet (jam) de dansbenen los te schudden!

In collaboration with

 

Watch

Listen