Rebellions
Music Tue 6 Jun 2023 20:00

Walter Jr. / Rebellions

Rebellions

time schedule

  • 20:00 doors
  • 20:30 walter jr.
  • 21:15 rebellions

walter jr.

Altsax - Raquel Castro 
Viool - Jenna Vergeynst 
Piano - Olena Khaladzhi en Brecht Valckenaers
Gitaar - Arto Van Roey en Christop Götzen
Drums - Lukas Jouck en Sam Hinnekens

Walter Jr., dat is een internationale naam met faam en een ensemble van jong Belgisch jazztalent. Voor deze editie wordt Jon Irabagon de internationale coach. Jon werkt twee dagen met de klas vrije improvisatie van Frederik Leroux aan het Conservatorium Antwerpen. 's Avonds speelt deze jonge band een openingsset en warmt zo het podium op voor Rebellion(s).

rebellions

Jon Irabagon - alto and sopranino saxophones
Sylvain Rifflet - tenor saxophone, clarinet, laptop
Sebastian Boisseau - acoustic bass
Christophe Lavergne - drums

We're happy to have them at Werkplaats Walter as part of new conspiricies with the Brussels Museum of ResistanceRebellion(s) is the brainchild of saxophonists Sylvain Rifflet and Jon Irabagon. Friends since 1998, Rifflet and Irabagon previously collaborated across the Atlantic Ocean by arranging over a dozen compositions by Moondog for a new ensemble that featured children's choir, music boxes and a stellar ensemble of new music and improvisatory musicians. Their current and timely project, Rebellion(s), combines cutting edge writing and improvising with civic-minded speeches dealing with equality, women's suffrage, racism, gun control, work conditions and several other topics of debate. The music is both a call-to-action as well as inspirational and challenging. The noncompromising nature of the speeches and compositions promises a concert filled with excitement and unexpected directions. 

Tickets

In collaboration with

 

Watch