Music Sat 27 May 2023 20:00

°°°Walter's Finest°°° Jessika Kenney/Eyvind Kang + Bert Cools

time schedule

  • 20:00 doors
  • 20:30 bert cools
  • 21:30 jessika kenney + eyvind kang

bert cools

Bert Cools, gitarist en geluidskunstenaar, is voornamelijk actief in de wereld van improvisatie en elektronische muziek. Hij speelt concerten als solo artiest en componeert voor zijn eigen bands Merope, Hoera, Book of Air. Bert is ook actief met de eigen creatie/dansvoorstelling Come On Feet, maakte muziek voor de Opera 'Vake Poes' en is vaak sideman bij o.a. Sam Amidon, Efterklang en Trixie Whitley. 

In 2011 startte hij samen met Stijn Cools het kunstplatform granvat.com.
Met granvat vinden de broers Cools een ruimte tussen folk, jazz en elektronische muziek. granvat produceerde verschillende releases en evenementen wereldwijd.

(c)Emilija Vinzanovaite
(c)Emilija Vinzanovaite

jessika kenney + eyvind kang

Jessika Kenney - voice
Eyvind Kang - viola d'amore

"music of self-evident and ravishing beauty"

Highly recommended by granvat: Eyvind Kang and Jessika Kenney. Voice and viola d'amore in a duo devoted to geomusicalities and music at the border of sound. Big thanks to Indrė Jurgelevičiūtė and Bert Cools to suggest Walter as a possible stop on the upcoming release tour "Azure" (Ideologic Organ)!

Kang's and Kenney's previous albums include Cypress Dance (Ed. Mariana Calo & Francisco Queimadela), the face of the earth, Aestuarium (Ideologic Organ), Reverse Tree (Black Truffle), Seva/Fixiones (self released cassette), and At Temple Gate with Hyeon Hee Park (Weyrd Son). 
Expect music from two outstanding musicians advancing into inventive forms of minimalist, but emotionally resonant music.

 

 

 

Tickets

 

Watch