copyright Caterina DiPerri
Music Thu 17 Feb 2022 20:00

Tim Berne + Matt Mitchell 'Spiders' / Gaspard Sicx solo

copyright Caterina DiPerri

time schedule

  • 20:00 doors
  • 20:30 gaspard sicx solo
  • 21:30 tim berne - matt mitchell 'spiders'

gaspard sicx solo

Drummer Gaspard Sicx, van underground collectief LeGeorge, kwam met de vraag of we Tim Berne en Matt Mitchell bij ons konden laten spelen. Sicx krijgt dan ook de eer om de avond te openen en waagt zich voor het eerst aan een publieke solo.

tim berne - matt mitchell 'spiders'

Tim Berne - sax
Matt Mitchell - piano

Als twee protagonisten van de New Yorkse improscene een nieuwe release doen, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Tim Berne en Matt Mitchell werken al samen sinds het legendarische kwartet Snakeoil. De plaat Spiders, opgenomen net voor de uitbraak van de pandemie, broedt verder op de ongelooflijke interplay en generositeit van deze twee improvisatiemeesters. Downbeat magazine riep de plaat uit tot één van de beste releases van 2021.

Spiders has a lot of space to it and Berne’s and Mitchell’s voice are each as brilliant. It is genuinely surprising how light and fleet the two can be. There are moments that, to me, code as earnest and beautiful, almost elegiac in a chamber way. There is a particularly powerful side of Berne’s work that comes through in this recording.” — Gary Chapin, Free Jazz Collective

Tickets

 

Watch