Oren Ambarchi
Music Thu 9 Dec 2021 20:30

Breathing (KCA) + Oren Ambarchi - Eric Thielemans

Oren Ambarchi

time schedule

  • 20:00 doors
  • 20:30 breathing
  • 21:30 oren ambarchi - eric thielemans

breathing

Jany van Lul - trompet 
Thibaut Deryckere - piano 
Jacob Hus - basgitaar 
Simon de Rover - drums

Met het Breathing-project ondersteunt het Antwerpse conservatorium de jazz studenten zowel logistiek als artistiek in hun zoektocht naar hun eigen muzikale persoonlijkheid. Dat doen ze door een gevestigde jazzmuzikant aan te trekken voor een diepgaande en uitgebreide coaching.

 

Met Bo van der Werf konden ze een vaste waarde uit de Belgische en internationale jazzscène engageren. Als bandleider van Octurn en mede-oprichter van het Brussels Jazz Orchestra speelde hij tal van concerten in binnen en buitenland. Daarnaast bewijst hij als saxofonist bij oa Mâäk, Lidlboj en Septych van vele markten thuis te zijn. Na twee weken repetitie onder zijn leiding zullen de jonge talenten Jany van Lul (trompet), Thibaut Deryckere (piano), Jacob Hus (basgitaar) en Simon de Rover (drums) op het podium van Rataplan het beste van zichzelf geven.

oren ambarchi - eric thielemans

Oren Ambarchi - guitar, electronics
Eric Thielemans - drums, percussion

Oren Ambarchi is a composer, multi-instrumentalist and musical polymath who has been releasing records with the frequency of someone who prefers studio time to sleep. A voracious collaborator and musical explorer Ambarchi has worked with an endless stream of notable artists including Alvin Lucier, Keiji Haino, Jim O’Rourke, Ricardo Villalobos and many more. 

Eric Thielemans, a genre crossing/blending percussionist with a classically trained ear has worked his way via jazz drumming and free improvisation towards his own realms in Music & Performance. For the past couple of years he has been focusing on the development of a body of solo works, challenging the borders of percussion.

At Werkplaats Walter they perform for the first time in Belgium.

Tickets

 

Watch