copyright Hugo Lefèvre
Music Wed 6 Oct 2021 20:00

Walter bij Pastoor - Frank Vaganée trio

copyright Hugo Lefèvre

time schedule

  • 19:00 doors
  • 20:00 frank vaganée trio

walter bij pastoor - frank vaganée trio

Frank Vaganée: altsax

Sam Gerstmans: contrabas

Teun Verbruggen: drums

Walter gaat voor een eerste keer op visite bij Pastoor in Aalst. Een stijlvolle mode-en designwinkel in een prachtig pand wordt een jazzpodium voor het nieuwe trio van Frank Vaganée, Sam Gerstmans en Teun Verbruggen.

Een tweetal jaar geleden nodigde Frank Vaganée Sam Gerstmans en Teun Verbruggen uit voor een trio concert op het Mechels festival ‘Jazz at home’. Het werd een onvergetelijke ongedwongen muzikale namiddag met drie sets puur speelplezier. Frisse interplay en liefde voor de geïmproviseerde jazzmuziek oversteeg alle stijlidiomen en verwachtingen. Een namiddag die het trio zin gaf om uit pure ambitie voor de muziek en zonder al te veel stress van buitenaf samen te komen om verder te exploreren wat er die namiddag gebeurd was. Eindelijk nu, na een lange pandemiebreak, voor u live bij Pastoor.

Frank Vaganée
Frank Vaganée (Mechelen, 19 maart 1966) is een Belgische altsaxofonist en jazzcomponist. Hij is artistiek directeur van het Brussels Jazz Orchestra en doceert aan het LUCA School of arts departement van het Lemmensinstituut in Leuven saxofoonjazz, ensemblespel, bigband en arrangement. Naast de altsaxofoon bespeelt hij ook de sopraansaxofoon en de dwarsfluit. Frank Vaganée won verschillende prijzen, waaronder ook een Oscar voor zijn muziekbijdrage aan de film "The Artist". 

 

Tickets

 

Watch