(c) Wannes Lecompte
Expo Fri 21 May 2021 18:00

www.ratrecords + infinitif + confluences

(c) Wannes Lecompte

time schedule

  • 18:00 I N F I N I T I F + Confluences (on reservation only)

walter wildcard

Walters wildcard gaat dit keer naar drie labels en collectieven. Infinitif, Confluences en Rat Records nemen het roer over van Walter en gooien de deuren van de werkplaats open voor het publiek.

Vrijdag 21 mei: 18:00 - 22:00
Zaterdag 22 mei: 14:00 - 22:00
Zondag 23 mei: 14:00 - 22:00

I N F I N I T I F

Van harte welkom op het eerste toonmoment van infinitif. Blader doorheen een verzameling publicaties gemaakt door Jelena Vanoverbeek, Jelle Martens, Imprimitiv, Pieter De Clercq, Sébastien Conard en Tim Bruggeman.

Aambacht #1, #2, #3 - Imprimitiv
Grid/Lamer - Sébastien Conard
English Shop Fronts From Contemporary Source Books - Vanoverbeek Jelena, David Dean
Complete Inboedel uit nalatenschap - Tim Bruggeman
Locomotive - Jelle Martens
De harde naakte werkelijkheid - Tim Bruggeman
100+more - Jelle Martens en Tim Bruggeman
SUCCES - Pieter De Clercq

confluences

De geluidswandeling ‘Kuregem’ gemaakt door het duo Confluences (Giulia Vismara en Franziska Windisch) is een uitnodiging om goed naar je omgeving te luisteren. Ontdek de klank van  samenleven in deze buurt en word deel van een meer dan menselijke wereld. Uitgerust met je eigen smartphone en koptelefoon volg je een parcours door Kuregem met 16 stopplaatsen.
Onder begeleiding van een stem word je aangemoedigd om met al je zintuigen de plekken te (her)ontdekken en er deel van uit te maken. De geluidswandeling volgt een traject van ongeveer 4 km door Kuregem en duurt ongeveer 1 uur.

rat records label night (Sunday, live stream only)

Rat Records nodigt Walter artist Wannes Lecompte uit voor het beeldend luik bij de label night. Lecompte en Gerard Herman doen samen de performance 'Different Pieces', gevolgd door de montage ‘10 seconds movie for rat’. De interventie Different Trains van Francys Denys doorkruist de hele streaming als subliminal advertising.
Aansluitend presenteert Rat Records een eerste opname van de nieuwe band The Potash Corporation of Saskatchewan. Een improvisatie project met Jeroen Van Herzeele, Geoffrey Burton, Alain Deval en Teun Verbruggen.

‘Different Pieces’ - Wannes Lecompte en Gerard Herman
Wat heeft een muzikant dat een schilder niet heeft en visa versa?
Waarom applaudisseren mensen niet voor beelden?  
En waarom kijken we naar de muzikant wanneer hij iets maakt en naar een beeld nà dit hele proces?

Deze problematiek, die er geen is, wordt onderzocht door Wannes Lecompte, vergezeld door Gerard Herman. Deze is de eerste van een reeks performances waar er steeds op een andere manier abstractie wordt gemaakt van ‘de performance’ aan zich. Vanuit een enorme verwondering als schilder voor muzikanten eigent Wannes zich het voorrecht toe om mee op een podium te staan.

Credits '10 seconds movie for rat':

Filip Verreyke, Renée Van Trier, Blauwhaus, Charlotte Beaudry, Chris Joris, Damien De Lepeleire, Dimitri Van Grunderbeek, Ermias Kifleyesus, Farida Amadou, Fred Michiels, Hilde Overbergh, Jan Dheedene, Jean Marie Bytebier, Johan Gelper, John Dikeman, Jozef Dumoulin, Kris Van Dessel, Kristof Van Heeschvelde, Kurt Ryslavy, Laura Ten Zeldam, Liesa Van der Aa, Liesbeth Marit, Luc Dondeyne, Mark Luyten, Matthieu Ronsse, Narcisse Tordoir, Nate Wooley, Nick Andrews, Peter Jacquemyn, Pieter Jennes, Quinten Ingelaere, Ronny Delrue, Simon Plancke, Sofia Borges, Stefaan Vermuyten, Teuk Henri, Thé Van Bergen, Wannes Lecompte, Willem Vermeersch.
Montage: Wannes Lecompte

info

If you plan to visit Walter for the I N F I N I T I F expo and/or the Confluences soundwalk, please note that a reservation is free but mandatory, via the ticket button. The time slots indicate the arrival time at Werkplaats Walter, and are taking into account the authorised capacity. Thanks to follow the hygiene and protection instructions.
Friday 21st of May: 6 pm - 10 pm
Saturday 22nd of May: 2 pm - 10 pm
Sunday 23rd of May: 2 pm - 8 pm

Om iedereen een aangenaam en veilig bezoek te garanderen zijn reserveringen verplicht. De tijdstippen geven de aankomsttijd bij Werkplaats Walter aan, en houden rekening met de toegestane capaciteit. Bedankt om de hygiëne- en bescherming instructies op te volgen.

- max. 4 bezoekers per tijdslot van 30 minuten
- hou minstens 1,5 meter afstand van elkaar
- volg de instructies en de aangegeven looprichting
- gebruik de ontsmettende handgel aan de inkom
- het gebruik van mondmaskers is verplicht

Due to COVID19 we will organise an online streaming of all the Walter-concerts between January and the end of May 2021. It's Walter's way to open up your ears and relaunch safe and intimate live concerts in 2021.
A subscription for the full streaming service is available for 25 EUR, for at least 15 concert streamings (all available untill the end of June 2021). This Sunday, you can watch the streaming of the Rat Records label night for free!

Tickets

In collaboration with