Music Fri 21 May 2021 20:30

Les Soirs d'Hortense: Thunderblender + i.f.o feat. Ralph Alessi // CANCELLED

time schedule

  • 20:00 doors
  • 20:30 thunderblender
  • 21:30 i.f.o. feat. ralph alessi

Les Soirs d'Hortense

Deze avond is een samenwerking tussen Les Lundis d'Hortense en Werkplaats Walter. Na 13 jaar wekelijkse concerten in Jazz Station gaat Les Lundis d'Hortense sinds kort de hort op. De crème van de Belgische jazz scène wordt uitgestuurd naar clubs, concertzalen, cafés en verborgen zalen overal in Brussel. Tijdens Les Soirs d'Hortense doe je altijd ontdekkingen.

Thunderblender

Sam Comerford - saxophones
Hendrik Lasure - keys, electronics
Jens Bouttery - drums, bass synthesizer

Thunderblender is het Brusselse jazztrio o.l.v. Sam Comerford. Samen met twee veelvraten van de Belgische jazz scene, Hendrik Lasure (SCHNTZL, Warm Bad) en Jens Bouttery (Hi Hawaii, Jef Neve, Les Chroniques de l'Inutile), spelen ze Comerfords donkere en onvoorspelbare composities met overvloed en overgave.
De muziek gaat op zoek naar intense emotie, ergens tussen orde en chaos, vrije improvisatie en detaillistische compositie, heavy grooves en fragiele intieme momenten. Een Europese band met een knipoog naar de Amerikaanse Avant-Garde, geïnspireerd door Henry Threadgill en Tim Berne en met referenties naar 20ste eeuwse klassieke harmonie.
Bouttery vermenigvuldigt zijn drumset met een linkshandige bass synth. Dit geeft hem volledige vrijheid als one-man ritmesectie. Zonder conventionele bassist, is Lasure vrij om het volledige bereik van de piano te benutten, nu en dan met live-sampling. Comerford speelt tenorsax en de zeldzame bassaxofoon met een zowel schurend als lyrisch karakter.
In 2020 brengt Thunderblender hun debuutalbum uit, opgenomen door producer Koen Gisen, als CD en LP op WERF Records. Thunderblender tourde al in België, Nederland, Ierland en Duitsland. Sam Comerford kreeg de award voor "Beste Instrumentalist" op Tremplin d'Avignon 2017. Alle drie de leden zijn bovendien winnaars van de "Toots Thielemans Award" van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

i.f.o feat. Ralph Alessi

i.f.o. feat Ralph Alessi is:
Alex Koo, piano, electronics
Attila Gyárfás, drums, electronics
Ralph Alessi, trompet

Achter het trio Identified Flying Object, of i.f.o., gaan drie liefhebbers van de lange, spontane improvisatie schuil: de Belgisch-Japanse pianist Alex Koo, de Hongaarse slagwerker Attila Gyárfás, en de legendarische ECM-trompettist Ralph Alessi. Samen met Alessi heeft Koo in 2019 getekend voor het album Appleblueseagreen dat de hemel in werd geprezen door DownBeat Jazz Magazine, de internationale jazzreferentie. De twee muzikanten, die in de wereld van de improvisatie hun gelijke niet kennen, houden van contrasten, scherpe dissonanties en onverwachte sounds. Een trio dat niet in een hokje onder te brengen is, dat eeuwig op zoek en verankerd in het heden is, en dat zichzelf steeds weer heruitvindt!

Livestream

In collaboration with

 

Watch