(c)Benoit Van Maele
Music Sun 31 Jan 2021 20:00

Safe 'N Sounddays #2: Backback

(c)Benoit Van Maele

time schedule

  • 20:00 streaming

backback: deuk

Filip Wauters - guitar
Marc De Maeseneer - baritone and tenor saxophones
Giovanni Barcella - drums

Ongeveer 100 jaar geleden begon Duke Ellington aan zijn indrukwekkende muzikale carrière in het New York van de jaren ’20.
Naast zijn talloze bekende standards schreef hij bijna 2000 composities. Ellington is altijd een vernieuwer geweest die een brug kon slaan tussen de blues en de avant-garde. Backback gaat aan de slag met een selectie minder gekende werken van Ellington in het project “DEUK”. 

Geen Satin Doll dus. Denk eerder aan obscure titels als “Oclupaca” uit de “Latin-American Suite”, “Chinoiserie” uit “Afro Eurasian Eclipse”, of “Anatomy of A Murder” uit de gelijknamige filmscore. De bigband-arrangementen maken plaats voor de essentie, en dit met de no-nonsense Backback-aanpak die het Gentse trio kenmerkt.

safe 'n sounddays

Werkplaats Walter is inviting you for a new series of Safe 'N Sounddays. Two Sundays a month, from January till June 2021, you'll discover a selection of fine solo projects and duos in jazz, free impro and classical music.

Due to COVID19 we will organise an online streaming of all the Walter-concerts between January and the end of May 2021.
From the moment we're allowed to host a real audience, the Safe 'N Sounddays will be live and very intimate concerts, only 25 people allowed each set. The eight o'clock concert will get a live streaming for those of you enjoying the music at home.

It's Walter's way to open up your ears and relaunch safe and intimate live concerts in 2021. By buying a ticket for this concert (series) or the streaming, you are directly supporting all musicians envolved.

info

Buy a ticket for one concert, or treat yourself with a subscription for the series. Four streamings and six live concerts (let's cross our fingers!), you choose if you will be joining us for the early set or the evening.

A subscription for the series (live and streaming concerts) is 75 EUR and sale starts off 21st of December 2020 via our website. The full streaming service of at least 15 concerts in Walter is included in your subscription. Get yourselfves a nice little Christmas gift!
Presale tickets for one life concert are 15 EUR and online ticket sale starts off one week before every concert.
A subscription for the full streaming service is available for 25 EUR, for at least 15 concert streamings (all available untill the end of June 2021).

Due to COVID19, we only do online presale via our website.
If concerts get to be cancelled due to COVID19, a (partial) refund of your ticket(s) or subscription is guaranteed.

TicketsLivestream

In collaboration with