(c)Io Cooman
Music Sun 30 Aug 2020 17:00

Safe 'N Sounddays #9 - Sebastiaan Cooman + Siebe Thijs

(c)Io Cooman

time schedule

  • 16:30 doors
  • 17:00 early concert
  • 19:30 doors
  • 20:00 evening concert

Sebastiaan Cooman + Siebe Thijs: L'Homme Perdu

“Mais si vraiment l'existence précède l'essence, l'homme est responsable de ce qu'il est.”

In L’Homme Perdu bestoken Sebastiaan Cooman en Siebe Thijs zichzelf, elkaar en het publiek met vragen die Jean-Paul Sartre in 1945 de wereld instuurde in zijn boek L'Existentialisme est un Humanisme. Vijf existentiele composities die fundamentele levensvragen, zoektochten of wroegingen in zich dragen. Vijf composities ook waarin we de grote veelzijdigheid van de baritonsaxofoon ontdekken in donkere klankkleuren, speelse virtuositeit, expressieve hoge lijnen verweven met elektronica.

Sebastiaan Cooman (°1999) studeert saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp en Willem Van Merwijk. Sinds kort maakt hij ook deel uit van het Bl!ndman[Sax] ensemble. Siebe Thijs (°1999) studeert compositie aan het KASK & Conservatorium / School of Arts en werd eerder dit seizoen geselecteerd voor de SOV Composers' Academy met het werk Temporalitas. Als componist gaat Siebe in zijn muziek vooral opzoek naar interessante en intrigerend kleuren en texturen via de integratie van (live) electronica.

(c)Io Cooman
(c)Io Cooman

Safe 'N Sounddays

Every Sunday of July and August you'll discover a selection of fine solo projects and duos at Werkplaats Walter. Jazz, free impro and classical music by Belgian based artists will freshen up your weekend in Brussels! It 'll be intimate concerts, only 25 persons allowed for each set. We'll keep a safe distance, so you can enjoy our brand new series of Safe 'N Sounddays!
Buy a ticket for one concert, or treat yourself with a subscription for the July or August series. Five concerts, you choose if you will be joining us for the early or the evening. The rest of the week, you can discover other music of the series with a selection of three albums.

It's Walter's way to open up your ears and support a selection of artists this summer. By buying a ticket for this concert (series), you are directly supporting all musicians envolved in the Safe 'N Sounddays Series.

Safe 'N Sounddays (July)
05/07 Lander Gyselinck + Frederik Leroux
12/07 Mauro Antonio Pawlowski
19/07 Indrė Jurgelevičiūtė + Bert Cools
26/07 Lynn Cassiers + Manolo Cabras
02/08 Nicolas Kummert + Jef Neve

Safe 'N Sounddays (August)
02/08 Nicolas Kummert + Jef Neve
09/08 Chantal Acda + Eric Thielemans
16/08 Théo Lanau + Benjamin Sauzereau
23/08 Kurt Bertels + Bert Koch
30/08 Sebastiaan Cooman + Siebe Thijs

Tickets

 

Watch

Listen