(c) Tom De Visscher
Music Sun 23 Aug 2020 17:00

Safe 'N Sounddays #8 - Kurt Bertels + Bert Koch

(c) Tom De Visscher

time schedule

  • 16:30 doors
  • 17:00 early concert
  • 19:30 doors
  • 20:00 late concert

Kurt Bertels + Bert Koch

In mei 2020 verscheen de nieuwste cd The Saxophone in 19th-Century Brussels van saxofonist Kurt Bertels en pianist Bert Koch. Met deze uitgave willen zij het traditionele saxofoonrepertoire verruimen. Zo presenteert deze cd minder bekende saxofoonmuziek van componisten die actief waren in het negentiende-eeuwse Brusselse conservatorium. Ook is de cd het artistieke resultaat van Kurts doctoraatsonderzoek (2014-2020) aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en de Vrije Universiteit Brussel. Het onderzoek focust op de context, de saxofoonpraktijk en het repertoire van de saxofoonklas van het KCB tussen 1867 en 1904. Met een negentiende-eeuwse saxofoon hopen zij ook de intrede van het instrument in het domein van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk te bevorderen.
Belgischer/Brusselser dan dit wordt een kamermuziekconcert niet deze zomer.

(c) Tom De Visscher
(c) Tom De Visscher

Safe 'N Sounddays

Every Sunday of July and August you'll discover a selection of fine solo projects and duos at Werkplaats Walter. Jazz, free impro and classical music by Belgian based artists will freshen up your weekend in Brussels! It 'll be intimate concerts, only 25 persons allowed for each set. We'll keep a safe distance, so you can enjoy our brand new series of Safe 'N Sounddays!
Buy a ticket for one concert, or treat yourself with a subscription for the July or August series. Five concerts, you choose if you will be joining us for the early or the evening. The rest of the week, you can discover other music of the series with a selection of three albums.

It's Walter's way to open up your ears and support a selection of artists this summer. By buying a ticket for this concert (series), you are directly supporting all musicians envolved in the Safe 'N Sounddays Series.

Safe 'N Sounddays (July)
05/07 Lander Gyselinck + Frederik Leroux
12/07 Mauro Antonio Pawlowski
19/07 Indrė Jurgelevičiūtė + Bert Cools
26/07 Lynn Cassiers + Manolo Cabras
02/08 Nicolas Kummert + Jef Neve

Safe 'N Sounddays (August)
02/08 Nicolas Kummert + Jef Neve
09/08 Chantal Acda + Eric Thielemans
16/08 Théo Lanau + Benjamin Sauzereau
23/08 Kurt Bertels + Bert Koch
30/08 Sebastiaan Cooman + Siebe Thijs

Tickets

 

Watch