Music Thu 2 Apr 20:00

Walter Jr. / Steve Lehman Trio // CANCELLED

time schedule

  • 20:00 doors
  • 20:30 walter jr.
  • 21:30 steve lehman trio

walter jr.

Sax - Sylvain Débaisieux
Piano - Thibaut Deryckere
Bas - Soet Kempeneer
Drums - Oscar Georges

Walter Jr., dat is een internationale naam met faam en een ensemble van jonge Belgische jazztalenten uit de Conservatoria van Antwerpen en Brussel.
Voor deze editie wordt Steve Lehman de internationale coach. Hij wordt geïnviteerd om een dag te werken met aanstormend pianotalent Thibault Deryckere, student aan het Conservatorium Antwerpen. Hij kreeg een carte blanche om de band van zijn dromen samen te stellen. 's Avonds speelt deze jonge band een openingsset en warmt zo het podium op voor het Steve Lehman Trio.

steve lehman trio

Steve Lehman - altsax
Chris Tordini - bas
Damion Reed - drums

Altsaxofonist Steve Lehman weet steeds te verbazen met zijn caleidoscopische visie. Hij werkte samen met underground-rappers op het album Sélébéyone en voor eerdere projecten verdiepte hij zich in spectrale muziek, een compositiemethode uit de Franse avant-garde. 

Op zijn recente album The People I Love staat een jazzmelodie van Kenny Kirkland gebroederlijk naast een akoestische interpretatie van de elektronica van Autechre. Lehman maakte het album met zijn vaste trio plus pianist Craig Taborn. Nu komt hij naar Werkplaats Walter met contrabassist Chris Tordini, die hier al was met de Claudia Quintet en het Chris Speed Trio, en drummer Damion Reid.

Tickets

 

Watch

Listen