Music Sat 1 Feb 20:00

Drawn In Thin Air - Graphology

time schedule

  • 19:30 doors
  • 20:00 graphology

graphology (huisman+housen)

Duo van geluidskunstenaar Patrick Housen en pianist Lukas Huisman.
We creëren al spelend een veld. Ons bronmateriaal is grafisch werk dat we omzetten naar een luisterervaring. Grafische objecten vormen onze bouwstenen die uit hun context worden gehaald en gedeconstrueerd om ze nadien zorgvuldig in ons eigen verhaal weer op te bouwen; in de zoektocht naar het antwoord op de vraag: “Hoe kijken we naar muziek & hoe luisteren we naar beelden?”
Geluiden, klanken en muziek, voortkomend uit de akoestische pianoklanken worden met behulp van live processing en effecten in een gedeelde klankwereld auditief geïnterpreteerd. Het bronmateriaal wordt live geprojecteerd, waarbij onze werkschetsen als overlay worden weergegeven om een visuele ondersteuning aan de luisteraar te bieden.

Gratis toegang. In het kader van De Week Van De Klank.
Lukas en Patrick resideren een week in Werkplaats Walter.

Watch