Music Wed 11 Sep 20:00

Peter Jacquemyn solo + Walter's jamming

time schedule

  • 19:30 doors
  • 20:00 peter jacquemyn solo
  • 21:00 open jam

peter jacquemyn solo

Peter Jacquemyn, geboren in 1963 in Schaarbeek, woont en werkt in Brussel. Hij is een veelzijdig kunstenaar, beeldhouwt, maakt sculpturen, schetsen en tekeningen en is ook op muzikaal vlak erg actief. Als beeldhouwer bevrijdt hij met bijl en kettingzaag zijn expressionistische sculpturen uit het hout. Zijn concerten en performances zijn even spectaculair. Met ongebreidelde energie worstelt hij lievdevol met zijn contrabas. Een gevecht waarin alle middelen geoorloofd zijn: Strijkstokken (1,2 of 3), gedeukte drankblikjes, plastic zakjes, gekreukt papier, dempers, koperblazers, herspannen snaren, ...

kunsthumaniora brussel + walter's jamming

Overdag gaat Peter Jacquemyn aan de slag met een groep jonge muzikanten van de Brusselse Kunsthumaniora. Een hele week lang onderzoeken zij de relatie tussen beeld en muziek, met een workshop door Bart Maris en een coaching met Peter. Het resultaat van die coaching krijgt een plek tijdens de concertavond. Na Peters solo set wordt de jam geopend en is iedereen welkom om mee te spelen.

 

Watch