Music Thu 21 Mar 20:30

Jakob Bro plus students Antwerp Conservatory: 'While I'm Still Young'

time schedule

  • 20:00 doors
  • 20:30 concert

while i'm still young

De afstudeerrichtingen Jazz en Woordkunst van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen zetten deze lente onmiskenbaar de toon met een unieke en niet te missen samenwerking: While I'm Still Young.

Met een verzameling eigen composities als uitgangspunt trekt Deens meestergitarist Jakob Bro met tien jonge muzikanten het repetitiehok in. Tezelfdertijd verkennen zes aanstormende podiumtalenten onder leiding van acteur en theatermaker Jurgen Delnaet met open vizier het veld van de hedendaagse Deense poëzie in Nederlandse vertaling. Samen schilderen ze voor u een nieuw en adembenemend klanklandschap. Zorgvuldig opgebouwd, tegen een weidse horizon.

Spring is definitely here when the Jazz and Writing&Perfomance departments of the Antwerp Royal Conservatoire tune into each other for When I’m still young, a one-of-a-kind collaboration you do not want to miss. Acclaimed guitar player Jakob Bro (DK) will leaf through his book of compositions and invite ten young musicians to explore and reinterpret. Simultaneously, actor Jurgen Delnaet will guide a gang of five rising performers in presenting a highly personal selection of contemporary Danish poetry. Together, these fine artists will paint a new landscape, grand and meticulously multi-layered.

While I’m still young

Conceived & performed by Lennert Baerts (tenor&soprano saxophone), Andreas Bral (piano), Jakob Bro (composition&guitar), Roeland Celis (guitar), Luna Cozijn (spoken word), Hanne de Backer (baritone saxophone), Jurgen Delnaet (text-selector&coach), Hans Depelchin (spoken word), Gert-Jan Dreessen (drums), Carlijne Hertog (spoken word), Soet Kempeneer (double bass), Cyrille Obermüller (double bass), Yelena Schmitz (spoken word), Ruben van Cauwenberghe (harmonica), Caspar Vanderschoot (spoken word), Jarno Verheyen (stage piano, laptop) and Anke Verslype (drums).

Tickets

Watch